1/2 B

Welkom in groep 1/2 B!

Even voorstellen…
Mijn naam is Monica van den Ende en ik ben van maandag t/m vrijdag de leerkracht van deze groep. Ik werk nu 4 jaar op De Kleine Wereld. Ik woon in Delft. Mijn hobbies zijn lezen en muziek maken.
juf monica


Schooltijden en LKP
Maandag        8:30 – 15:30          Natuur van juf Anita
Dinsdag           8:30 – 15:30        Techniek van juf Mirjam
Woensdag       8:30 – 12:30
Donderdag      8:30 – 15:30         Gym van juf Sylvia
Vrijdag            8:30 – 15:30        Dans, theater, muziek van meester Arnoud
 boomrobot 
gym muziek kunst


Thema in de klas...

GRUWELIJK ENG!
Van woensdag 4 oktober t/m vrijdag 13 oktober is het Kinderboekenweek en zijn de school en de klas versierd met griezelige, kriebelige, spannende spullen! In groep 1/2 B heeft een reuze spin haar web geweven. En in de huishoek kunnen heksen hun soepjes klaarmaken. Ook dansen en zingen we op bijpassende muziek. We hebben natuurlijk ook een leeshoek, die is omgetoverd tot vleermuisgrot! Hierin kunnen de kinderen vast door boekjes bladeren en plaatjes bekijken.
mummy             heks              spin

Leesmotivatie
Op school besteden we veel aandacht aan boeken, versjes en lezen. Ook bij de kleuters beginnen we hier al mee. Een aantal momenten per week mogen de kinderen rustig door mooie prentenboeken bladeren. De juf stelt dan vragen over de plaatjes en of de kinderen al kunnen raden waar het boek over gaat. Ook leest de juf veel voor. Zo komen de kinderen al vroeg in aanraking met lezen, letters en de Nederlandse taal!
boek