Groep 3A

 

 

 

Welkom!

 

 

 

 

 

Leuk dat u een kijkje komt nemen op onze groepsbladzijde. Hier vindt u algemene informatie over groep 3A. Actuele zaken worden geplaatst op de homepage van deze website.

 

 

Om het thema dag/nacht af te sluiten zijn we naar het Museon geweest. De les ging over een 'reis naar de ruimte'. De kinderen hebben toch weer een heleboel nieuwe dingen geleerd. Wat de juf erg knap vond was dat er al zoveel planeten genoemd konden worden door de kinderen, zoals: Jupiter, Saturnus en Mars.

p.s. Wist je dat Pluto niet als planeet maar meer als ster wordt gezien?

 

 

Er is tijdens de Kinderboekenweek een les van de bibliotheek geweest, deze les ging over de monsterkoffer (zie foto 2). De kinderen moesten enge geluiden maken (zie foto 1) om spoken te verjagen.

Tot slot was er nog tijd om te grabbelen in de duistere pot... (foto 3)

 

 

 

 


Gym en sport in 3A

 

De gymlessen zijn op maandagochtend en op woensdagochtend.

 

Op maandag en woensdag moeten dus gymkleren én een handdoek mee naar school worden genomen.

 

Na de gymles moeten de leerlingen douchen. De jongens en meisjes hebben gescheiden kleedkamers en doucheruimtes.

 

We vragen de ouders om de kinderen op deze dagen gemakkelijke kleding aan te laten trekken. Een T-shirt is makkelijker en sneller aan te trekken dan een overhemd met twintig knopen.

 


Gezond en wakker brein = beter leren

 

Het leren gaat veel beter wanneer de leerlingen goed zijn uitgerust, en hebben ontbeten voordat zij naar school komen. Het brein heeft namelijk ook voeding nodig zodat het nieuwe leerstof beter kan opnemen en onthouden.

 

Tips voor het tussendoortje in de ochtend: een boterham of een stuk fruit.

 

Tip voor het drankje: hoe minder suiker er in het drankje zit, hoe beter. De kinderen mogen in de klas tijdens het werken altijd water drinken wanneer zij dorst hebben.