Leerkansenprofiel (LKP)

LKP staat voor LeerKansenProfiel. De leerlingen van de groepen 1 t/m 8 krijgen op de Kleine Wereld gaan 5 uur extra onderwijstijd. De leerlingen krijgen  verschillende soorten activiteiten aangeboden met als doel: De kansen van de kinderen te vergroten.
Tijdens alle activiteiten speelt  taalontwikkeling een belangrijke rol.

  • Tijdens een aantal activiteiten zal de nadruk liggen op het verbeteren van de leerprestaties t.a.v. de basisvaardigheden en het voorkomen en bestrijden van onderwijsachterstanden.
  • Tijdens een aantal activiteiten zal de nadruk liggen op het stimuleren van de talentontwikkeling en het versterken van sociale competenties.
  • Tijdens een aantal activiteiten zal de nadruk liggen op extra beweging

De kinderen krijgen de volgende vakken aangeboden:

  • Natuur
  • Muziek, dans, theater
  • Sport, begeleid buitenspel

Voor deze vakken beschikken wij over vakdocenten. Dit houdt in dat de kinderen één of twee keer per dag les krijgen in een ander lokaal met een vakdocent. De eigen leerkracht is tijdens de lkp lessen bezig met voorbereidingswerk.

Omdat deze vakken uit ons eigen curriculum gehaald zijn, hebben onze docenten meer tijd om rekenen en taal aan te bieden. Hierdoor worden de kansen van de kinderen vergroot om betere leerresultaten te behalen.

En vooral………………………lkp is leuk en een enorme uitdaging voor de kinderen. De kinderen kunnen hun talenten ontdekken, hetgeen ze kan helpen bij het kiezen van goed vervolgonderwijs.

Reacties zijn gesloten.